Rybí tažín se šafránem a mandlemi
Suroviny
- 200 g Kuskus
- 7 g Šafrán
- 700 g Treska filety
- 600 ml Vývar rybí
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 10 ks Rajčata Cherry
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Mandle mleté
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Rajčatové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 7 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 690.6 mg
- Vláknina 11360 mg
- Vitamín A 11360 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar zahřejeme (pokud nemáme rybí, můžeme použít i kuřecí) a hodíme do něj šafrán. Dáme stranou.
-
2
Cibuli nasekáme na jemno a smažíme na oleji doměkka. Přidáme česnek, zázvor a nasekanou chilli papričku a pár minut smažíme. Poté přidáme i kmín, koriandr a skořici i rajčatové pyré. Krátce osmahneme a přidáme i přepůlená cherry rajčata a mandle, pomerančovou šťávu a kůru, med, vývar se šafránem a přivedeme k varu.
-
3
Vaříme 10 minut odkryté a poté přidáme rybu nakrájenou na větší kousky. Dusíme 2-3 minuty.
-
4
Podáváme s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.