Rybí tažín se šafránem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuskus
  • 7 g Šafrán
  • 700 g Treska filety
  • 600 ml Vývar rybí
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Rajčatové pyré
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 690.6 mg
  • Vláknina 11360 mg
  • Vitamín A 11360 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar zahřejeme (pokud nemáme rybí, můžeme použít i kuřecí) a hodíme do něj šafrán. Dáme stranou.

  • 2

    Cibuli nasekáme na jemno a smažíme na oleji doměkka. Přidáme česnek, zázvor a nasekanou chilli papričku a pár minut smažíme. Poté přidáme i kmín, koriandr a skořici i rajčatové pyré. Krátce osmahneme a přidáme i přepůlená cherry rajčata a mandle, pomerančovou šťávu a kůru, med, vývar se šafránem a přivedeme k varu.

  • 3

    Vaříme 10 minut odkryté a poté přidáme rybu nakrájenou na větší kousky. Dusíme 2-3 minuty.

  • 4

    Podáváme s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.

Komentáře k receptu