Pstruh na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 1073.3 mg
 - Vláknina 389.5 mg
 - Vitamín A 389.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut.
 - 
                                2
Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, vložíme pstruhy a vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Uvařené ryby přendáme na nahřátou mísu a přelijeme je vínem, v němž jsme nechali rozpustit a povařit kuličku másla smíchaného s moukou.
 - 
                                4
Podáváme s plátky veky nasucho opečenými.