Pstruh pečený s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 ks Pstruh
  • 3 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1088 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 326 mg
  • Draslík 1968.2 mg
  • Vláknina 5420 mg
  • Vitamín A 5420 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, očistíme, opláchneme a osušíme. Poté je vně i uvnitř zakapeme citronovou šťávou a osolíme, vnitřek potřeme polovinou rozehřátého másla. Zapékací mísu vytřeme zbylým máslem, vložíme na něj upravené pstruhy a v troubě vyhřáté na 220°C pečeme asi čtvrt hodiny. V průběhu pečení ryby opatrně obrátíme. Na závěr pečení pstruhy posypeme mandlemi nakrájenými na tenké nudličky (mandle nejprve spaříme a oloupeme) a zapečeme, až mandle zezlátnou. Pečeme ve vrchní části trouby.

Komentáře k receptu