Dušené filety se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 75 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 116.9 mg
- Draslík 544.5 mg
- Vláknina 53797.5 mg
- Vitamín A 53797.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu si předehřejeme na 230°C. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Žampiony řádně očistíme a vyložíme jimi pekáč a na ně následně položíme rybí filety. 
- 
                                2Rybu zalijeme sherry a zeleninovým vývarem a potřeme zhruba 1/2 másla. Pekáč vložíme do trouby a pečeme při teplotě 230°C asi 20 minut. Ryby každé 4 minuty zalíváme sherry. 
- 
                                3Filety vyndáme z pekáče na talíře, ozdobíme řádně okapanými žampiony, odložíme bokem. Šťávu z pekáče smícháme se zakysanou smetanou a povaříme na mírném plameni. Poté přimícháme zbytek másla, koňak a polijeme jím filety. Podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        