S petrželí candát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Candát obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 300 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalotka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šunka Serrano
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 40.7 mg
  • Draslík 177.5 mg
  • Vláknina 3117.5 mg
  • Vitamín A 3117.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žeberních kostí zbavíme filety z candáta a nakrájíme na porce po 200 g. Polovinu másla rozehřejeme ve woku.

  • 2

    Osušíme filety, osolíme, poprášíme moukou a dáme je do woku kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme a ještě 1 minutu pečeme.

  • 3

    Filety přendáme na talíř a do woku dáme druhou část másla, nakrájenou šalotku a šunku. Opečeme a zalijeme bílým vínem, které necháme vyvařit. Přidáme nasekanou petržel, smetanu, povaříme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Spaříme fazolové lusky, prohodíme na másle a dáme na talíř. Položíme na ně rybu a přelijeme omáčkou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu