Bramboráčky s petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 56 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 350 g Jablka
  • 40 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Strouhanka
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 g Petržel kořen
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 569.5 mg
  • Vláknina 11171.7 mg
  • Vitamín A 11171.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme brambory, petržel, nakrájíme cibuli najemno, přidáme šalvěj, vejce, strouhanku a koření. Z připravené směsi vytvoříme těsto, které necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Rozehřejeme troubu na 220°C. Mezitím připavíme omáčku z nakrájených jablek, šťávy z citronu, medu a vody, kterou vaříme v malém hrnci cca 10 minut. Odstavíme z ohně a mícháme další minutu, dokud nezmizí zbylé kousky jablek. Přidáme šalvěj a zakysanou smetanu.

  • 3

    Plech vymastíme olejem a vytvarujeme z bramborové směsi malé placičky, které potřeme olejem a pečeme 10 minut. Poté bramboráčky obrátíme a dopékáme dalších 5 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou.

Komentáře k receptu