Rýžový nákyp se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 16.3 mg
 - Vláknina 1297 mg
 - Vitamín A 1297 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1240.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme rýži. Zmírníme plamen a za občasného promíchání vaříme 45-50 minut, až je rýže měkká a směs zhoustne.
 - 
                                2
Do horké kaše vmícháme cukr. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme směsí. Pekáček vložíme do velkého pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny malého pekáčku.
 - 
                                3
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Vršek hotového nákypu ozdobíme skořicí ve tvaru mřížky. Podáváme teplý nebo studený.