Květáková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 254.5 mg
 - Vláknina 3672 mg
 - Vitamín A 3672 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na malé růžičky, spaříme rýži a nalijeme ji do 500ml vroucí vody a vaříme 10 min.
 - 
                                2
Přidáme květák, masox a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Do polévky nalijeme mléko, osolíme a ozdobíme petrželkou.