Rizoto s mořskými plody
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 150 g Krevety tygří - loupané
 - 150 g Mušle srdcovky
 - 350 g Rýže Arborio
 - 100 g Hřebenatka
 - 100 ml Víno bílé
 - 1200 ml Vývar rybí
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1083 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 55.1 mg
 - Draslík 414.1 mg
 - Vláknina 3258.7 mg
 - Vitamín A 3258.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete.
 - 
                                3
Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku.
 - 
                                4