Polévka z rajčatové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 4.4 mg
 - Draslík 264.6 mg
 - Vláknina 4119 mg
 - Vitamín A 4119 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podusíme si na másle kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubším struhadle.
 - 
                                2
Přidáme opranou spařenou rýži, dolijeme do roviny vodou, osolíme a dusíme do té doby, než rýže změkne.
 - 
                                3
Poté přilijeme rajčatovou šťávu, necháme polévku mírně povařit a odstavíme ji.
 - 
                                4
Po odstavení přilijeme mléko, přidáme máslo a nasekanou petrželovou nať.