Zapékané kapustové listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 84.6 mg
 - Draslík 929.8 mg
 - Vláknina 10323.2 mg
 - Vitamín A 10323.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 240 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta.
 - 
                                3
Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvým chlebem.