Jarní rýžový salát se zeleninou
Suroviny
- 150 g Cuketa
 - 150 g Hrášek
 - 150 g Chřest bílý
 - 259 g Rýže loupaná
 - 5 g Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 cl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 363.6 mg
 - Vláknina 15495.5 mg
 - Vitamín A 15495.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno až zesklovatí. Přidáme rýži, ještě 1 minutu restujeme, potom podlijeme 5 dl vody, osolíme, promícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 20 minut.
 - 
                                2
Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na tenká kolečka. Na zbylém oleji osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, přidáme hrášek a ostatní zeleninu a dusíme na mírném ohni 8 minut. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 5 minut dusit, potom odstavíme a necháme chladnout.
 - 
                                3
Připravíme si dresink ze soli, octa, hořčice, olivového oleje a špetky pepře.
 - 
                                4
Hotovou rýži nasypeme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a dresink a lehce promícháme.