Zelné listy s rýžovou nádivkou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 30 g Sádlo škvařené
 - 40 g Rýže loupaná
 - 800 g Telecí maso přední
 - 1000 g Zelí hlávkové bílé
 - 150 g Pórek
 - 200 g Slanina vepřová
 - 60 g Chléb konzumní
 - 80 g Mrkev kořen
 - 6 g Petržel kudrnka
 - 2000 ml Hovězí vývar základní
 - 20 ml Protlak rajčatový
 - 2 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 2054 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 357.3 mg
 - Draslík 1590.7 mg
 - Vláknina 16847.6 mg
 - Vitamín A 16847.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou.
 - 
                                4
Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě.
 - 
                                5
Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme.
 - 
                                6
Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                7
Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky.
 - 
                                8
Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut.
 - 
                                9
Ihned podáváme.