Rizoto s čerstvými dary moře
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Mušle slávky
- 200 g Sépie
- 200 g Mušle Venušiny
- 250 g Rýže carnaroli
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.13 l Víno bílé
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1122 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 728.7 mg
- Vláknina 4205.8 mg
- Vitamín A 4205.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme, omyjeme a otevřené vyřadíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme.
-
2
V pánvi zahřejeme olej, zpěníme v něm cibuli, vložíme houby a krátce podusíme. Přidáme rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem a za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně přiléváme horký vývar.
-
3
Přidáme připravené dary moře a vaříme asi 25 minut. Občas zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mušle, které se při vaření neotevřely, odstraníme, mohou být zkažené.
-
4
Hotové rizoto posypeme petrželkou. Pokrm ihned podáváme.