Rýže s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 644 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 204.1 mg
 - Vláknina 3152.4 mg
 - Vitamín A 3152.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.
 - 
                                2
Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.