Risi bisi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1564 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 28.2 mg
 - Draslík 349.2 mg
 - Vláknina 13540.5 mg
 - Vitamín A 13540.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.
 - 
                                2
Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.
 - 
                                3
Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.
 - 
                                4
Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.
 - 
                                5
Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                