Paella se slávkami
Suroviny
- 55 g Hrášek mražený
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 250 g Vepřové maso libové
 - 500 g Mušle slávky
 - 55 g Salám Chorizo
 - 500 g Rýže dlouhozrnná
 - 100 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 l Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 943 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 553.3 mg
 - Vláknina 2571.8 mg
 - Vitamín A 2571.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1058.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji 3 minuty zvolna opékáme kuřecí a vepřové maso nakrájené na proužky. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Vložíme nakrájenou cibuli, papriku a chorizo a restujeme 5 minut. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme.
 - 
                                2
Přilijeme vývar, přidáme kurkumu a pepř, přivedeme k varu. Na mírném ohni 5 minut povaříme. Přidáme slávky a hrášek, přiklopíme a vaříme 5 minut, dokud se slávky neotevřou. Zavřené slávky odstraníme. Přidáme kuřecí a vepřové maso a odkryté vaříme 5-10 minut, dokud se nevstřebá vývar a rýže nezměkne.