Pakistánská rýže
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
 - 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 5 ks Kardamom
 - 7 ks Hřebíček
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 hrnek Rýže loupaná
 - 5 polévková lžíce Cizrna
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Zázvor mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 128 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 2.4 mg
 - Draslík 1336.8 mg
 - Vláknina 54865.8 mg
 - Vitamín A 54865.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Namočíme do vody přes noc cizrnu, poté doměkka uvaříme v osolené vodě.
 - 
                                2
Mezitím osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme kmín, hřebíčky a karadamomy a minutu smažíme. Přidáme koriandr a kari a smažíme. Podlijeme dvěma hrnky vody, přidáme rýži, cizrnu a uvaříme, již nemícháme.
 - 
                                3
Podle potřeby doléváme vodu, před podáváním posypeme koriandrem.