Barevné rizoto s cuketou
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
 - 150 g Sýr Gouda 45%
 - 150 g Mrkev sterilovaná
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1323 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 45.5 mg
 - Draslík 503.7 mg
 - Vláknina 10876.2 mg
 - Vitamín A 10876.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na části oleje orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem, přidáme propláchnutou rýži, majoránku, tymián a zvolna vaříme, dokud rýže nezměkne.
 - 
                                2
Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cuketu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Zeleninu krátce opečeme, vsypeme sterilovanou mrkev a měkkou rýži s cibulí. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.