Kuře Buchari se zeleninovou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 258 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 693.9 mg
 - Vláknina 20856.4 mg
 - Vitamín A 20856.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme a rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme skořici, kurkumu, kmín a bobkový list, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a kuře vaříme, dokud není měkké, pak porce z hrnce vyndáme.
 - 
                                2
Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. K směsi pak přidáme rýži, promícháme ji se zeleninou, zalijeme vývarem z masa a ještě přibližně 15 až 20 minut dusíme, dokud rýže není měkká.
 - 
                                3
Na celé dno servírovacího talíře dáme porci rýže, na ni kuře a vše posypeme směsí najemno nasekaných mandlí, kešu oříšků a arašídů.