Rýže s čekankou a se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1145 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 1467.9 mg
 - Vláknina 37203.8 mg
 - Vitamín A 37203.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 208 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme.
 - 
                                4
Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem.