Sýrové rizoto se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 966 kcal
 - Sacharidy 115 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1238 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 549.5 mg
 - Vláknina 15449.8 mg
 - Vitamín A 15449.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu sýru nakrájíme na kostičky, druhou polovinu nastrouháme na struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Petrželku nasekáme najemno.
 - 
                                2
Olej a 2/3 másla rozpálíme a osmažíme na něm šalotku po dobu tří minut. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme vínem a vaříme 3 minuty. Přidáme zeleninu a zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme kostičky sýra, zbytek másla a petrželku. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.