Dušená rýže se zeleninou, bambusovými výhonky a houbami
Suroviny
- 10 g Celer bulvový
 - 15 g Cibule
 - 10 g Květák
 - 10 g Mrkev kořen
 - 15 g Olej olivový
 - 10 g Pórek
 - 125 g Rýže dušená
 - 10 g Zázvor celý
 - 20 g Bambusové výhonky konzervované
 - 20 g Shiitake houby
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Tamari bezlepkové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1580 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 315.8 mg
 - Vláknina 7129 mg
 - Vitamín A 7129 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer, mrkev, květák, cibuli, pórek, zázvor očistíme a omyjeme. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky, květák na malé růžičky. Celer s mrkví a růžičkami květáku dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a pod poklicí zeleninu dusíme 10-14 minut doměkka. Čínské houby omyjeme, dáme do misky s 1 dl vody. Necháme je namočené asi 20 minut. Bambusové výhonky z konzervy scedíme a pokrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s pórkem dozlatova. V misce si rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce nalijeme na cibulku s pórkem a pomalu mícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, přimícháme podušenou scezenou zeleninu, scezené houby, bambusové výhonky a vše za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 3-4 minuty. Poté přimícháme dušenou rýži, ochutíme bezlepkovou sójovou omáčku, promícháme, rýži prohřejeme a podáváme.