Dušená rýže s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 1122 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 204.1 mg
 - Vláknina 1498 mg
 - Vitamín A 1498 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé garnáty vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 4 minuty. Scedíme, necháme vychladnout. Vývar si ponecháme. Do misky nalijeme rýžové víno, ocet, 50 ml vývaru z garnátů, citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Do této směsi vložíme garnáty a marinujeme asi 15 minut. Poté je vyloupneme, u ocasu nařízneme a vyjmeme střívko.
 - 
                                2
Z dušené rýže vytvoříme na talířcích kopečky, pokapeme troškou marinády, potřeme pastou wasabi, obložíme garnáty a podáváme.