Křepelky na portugalský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 460.9 mg
 - Vláknina 6368.6 mg
 - Vitamín A 6368.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů.
 - 
                                3
Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme.
 - 
                                4
Do hotové rýže přidáme zbytek másla.
 - 
                                5
Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži.
 - 
                                6
Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami.