Benátská postní polévka
Suroviny
- 60 g Nudle vaječné
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Petržel kořen
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Rýže loupaná
 - 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 118.6 mg
 - Draslík 682.3 mg
 - Vláknina 13828.3 mg
 - Vitamín A 13828.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 111.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme zeleninu.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a petrželku, promícháme a krátce osmahneme.
 - 
                                3
Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a dopoloměkka vaříme.
 - 
                                4
Rozšleháme se smetanou a pažitkou žloutek a nalijeme do odstavené polévky.
 - 
                                5
Již nevaříme.
 - 
                                6
Posypeme parmazánem a podáváme.