Babiččina "postelová" rýže podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 601 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 160.1 mg
 - Vláknina 7405 mg
 - Vitamín A 7405 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a necháme ještě několik minut osmahnout do zlatova. Přisypeme rýži a opět několik minut restujeme.
 - 
                                2
Poté přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a necháme přijít k varu. Jakmile se rýže začne vařit, snížíme teplotu na nejnižší stupeň a vaříme 5 minut, aniž bychom rýži míchali nebo odkrývali pokličku.
 - 
                                3
Po uvaření zabalíme hrnec do ručníku a dáme do peřiny, kde jej necháme 30 minut stát. Rýže se tímto způsobem pomalu dovaří a voda se částečně vypaří a částečně vsákne do samotné rýže.