Karotkové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 10.5 mg
 - Draslík 367.5 mg
 - Vláknina 6495 mg
 - Vitamín A 6495 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou karotku a cibuli, ochutíme solí a cukrem, podusíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme rýži a vaříme na mírném ohni 30 minut. Nakonec polévku rozmixujeme, podle konzistence naředíme horkým vývarem a vmícháme lžíci másla.
 - 
                                2
Podáváme v polévkové míse a jako přílohu podáváme opečený bílý chléb nebo veku.