Rýže s nadívanými malými olihněmi
Suroviny
- 275 g Rýže loupaná
 - 25 g Strouhanka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 600 g Olihně
 - 60 ml Olej olivový
 - 60 ml Víno bílé
 - 60 ml Víno bílé
 - 1250 ml Vývar rybí
 - 60 ml Protlak rajčatový
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Rybíz červený
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1723 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 410.8 mg
 - Draslík 1150.9 mg
 - Vláknina 10581.2 mg
 - Vitamín A 10581.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem.
 - 
                                2
Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou.
 - 
                                3
Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.
 - 
                                4
Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne.
 - 
                                5
Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou.