Rýžový dezert s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 204.7 mg
 - Draslík 190.9 mg
 - Vláknina 5125 mg
 - Vitamín A 5125 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme rýži a vanilkový cukr, promícháme, přilijeme víno, necháme téměř odpařit, zalijeme mlékem, zmírníme oheň a velmi zvolna za častého míchámí vaříme 18-20 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky necháme v míse a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr a dobře rozmícháme. Postupně přimícháme vyšlehanou smetanu a sníh z bílků, přidáme kandované ovoce, strouhanou čokoládu, posekané pistáciové oříšky a nakonec opatrně přimícháme vychladlou rýžovou směs. Mísu zakryjeme alobalem a vložíme na 3 hodiny do mrazáku.
 - 
                                3
Dezert můžeme naporcovat jako zmrzlinu nebo postavit doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.