Kávový rýžový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 kávová lžička Káva mletá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 122.2 mg
  • Vláknina 10153 mg
  • Vitamín A 10153 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mletou kávu zalijeme vroucí vodou a ještě horkou kávu scedíme. Přidáme spařenou rýži, kokos, vanilkový cukr, vše vaříme asi 45 minut.

  • 2

    Uvařenou směs přecedíme a vmícháme do ní med. Rozdělíme do pohárů a dezert ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu