Sladké rýžové kuličky - dezert
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
 - 500 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Brusinky sušené
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Proteinový prášek
 - 5 polévková lžíce Kokos sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 16.7 mg
 - Draslík 319.5 mg
 - Vláknina 15700.3 mg
 - Vitamín A 15700.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1036.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži dobře promyjeme v sítu ji necháme okapat, dáme ji do kastrólu a zalijeme ji mlékem. Do mléka přimícháme lžičku cukru a 2 špetky soli. Uvaříme ji při mírné teplotě na kaši. Pak ji dáme vychladit. Do vychladlé rýže nasypeme omyté hrozinky, brusinky, přidáme med, proteinový prášek, skořici a vše dobře smícháme. Z rýžového těsta si vytvoříme malé kuličky, obalíme je do kokosu a dáme do chladničky ztuhnout.Podáváme je studené.