Rýžový salát s ovocem a zeleninou
Suroviny
- 150 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Ocet vinný
 - 2 ks Kiwi
 - 1 ks Mango
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej salátový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 863.8 mg
 - Vláknina 12531.8 mg
 - Vitamín A 12531.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 131.5 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, necháme okapat, vychladnout, očištěný celer a papriky nakrájíme na kostičky. Oloupané mango a kiwi nakrájíme nadrobno, očištěné šalotky jemně nasekáme. Zeleninu a ovoce promícháme.
 - 
                                2
Smícháme ocet, med, sůl, pepř a olej. Přimícháme k zelenině a ovoci, přidáme uvařenou rýži.
 - 
                                3
Salát podáváme k pečeným rybám.