Khichdi z hnědé rýže
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
 - 50 g Hrášek
 - 100 g Květák
 - 150 g Hnědá rýže
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 0.333333 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Ghí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 689.3 mg
 - Vláknina 32196.7 mg
 - Vitamín A 32196.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky.
 - 
                                2
Rýži a čočku zalijeme vodou, přidáme kurkumu a sůl. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme doměkka – asi 30 minut. Poté přidáme mrkev, hrášek, květák a ještě 10 minut vaříme.
 - 
                                3
Mezitím na ghí opečeme kmín. Po 30 sekundách přidáme zázvor, utřený česnek, chilli papričku na jemno nakrájenou a ještě minutu opékáme.
 - 
                                4
Rýži a čočku slijeme (chceme mít konzistenci husté kaše) a vmícháme do ní opečenou směs koření. Podáváme posypané koriandrem.