Rizoto s hruškami a gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1981 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 86.5 mg
 - Draslík 304.4 mg
 - Vláknina 10534.2 mg
 - Vitamín A 10534.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.
 - 
                                3
Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.