Kuřecí rizoto s hroznovým vínem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 400 g Rýže Basmati
 - 200 g Hroznové víno
 - 500 ml Vývar slepičí
 - 400 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 0.25 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kardamom
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 136 mg
 - Draslík 740.4 mg
 - Vláknina 4926.5 mg
 - Vitamín A 4926.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 100.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme a přidáme k masu. Vše krátce osmahneme.
 - 
                                2
Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rýži, citronovou kůru a přilijeme vývar se smetanou. Osolíme, opepříme a okořeníme kardamomem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
 - 
                                3
Hotové rizoto ozdobíme omytými, rozpůlenými bobulemi hroznového vína a podáváme.