Celerové rizoto s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1276 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 403.2 mg
 - Vláknina 4902.5 mg
 - Vitamín A 4902.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.
 - 
                                3
Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.
 - 
                                4
Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.
 - 
                                5
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.
 - 
                                6
Na zbylém másle osmahneme šalvěj.
 - 
                                7
Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.