Rizoto s hovězím masem
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Hovězí kýta
 - 100 g Rýže Arborio
 - 100 ml Víno červené
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2391 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 94.7 mg
 - Draslík 1144.6 mg
 - Vláknina 7158.5 mg
 - Vitamín A 7158.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme.
 - 
                                2
Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem.