Kořeněná rýže se zeleninou a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 200 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 20.7 mg
 - Draslík 1542.4 mg
 - Vláknina 66134.5 mg
 - Vitamín A 66134.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.1 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a nadrobno nakrájíme mrkev. Šafrán rozmícháme ve 2 lžících horké vody.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm mandle a koření včetně bobkového listu. Přidáme mrkev a rýži a restujeme za stálého míchání cca 3 minuty. Vmícháme hrášek a šafrán, ochutíme solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a zakryté dusíme cca 15 minut na mírném ohni.
 - 
                                3
Mezitím očistíme a opláchneme špenát, necháme okapat a poté zlehka vmícháme do rýže. Společně restujeme ještě cca 5 minut, dokud se tekutina neodpaří.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.