Rýže se zeleninou a oříšky
Suroviny
- 150 g Kapusta růžičková
 - 200 g Mrkev kořen
 - 75 g Ořechy burské pražené
 - 200 g Pórek
 - 250 g Rýže Basmati
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 250.3 mg
 - Vláknina 12660.2 mg
 - Vitamín A 12660.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Mezitím smícháme sezamový olej se sójovou omáčkou. Mrkev a pórek nakrájíme nadrobno, kapustu opláchneme a natrháme.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme slunečnicový olej a osmažíme na něm mrkev s pórkem. Jakmile je zelenina poloměkká, přidáme kapustu, chilli a prolisujeme do pánve česnek. Restujeme tři minuty a přilijeme sójovou omáčku s olejem. Zamícháme, přidáme nadrobno nasekané oříšky a dochutíme solí s pepřem.
 - 
                                3
Nakonec přidáme do pánve rýži, vše dobře zamícháme a podáváme.