Rajčatová rýže se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 423.1 mg
  • Vláknina 8142.3 mg
  • Vitamín A 8142.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do hrnce, zalijeme rajčatovou šťávou, zeleninovým vývarem, promícháme a uvaříme do měkka.

  • 2

    Očištěnou papriku a cuketu nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.

  • 3

    Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme připravenou zeleninu, hrášek a žampiony. Přimícháme prolisovaný česnek a dusíme 12 - 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Do měkké zeleniny přimícháme rajčatovou rýži, nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu