Slepičí polévka s nudlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 887 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 182.5 mg
- Vláknina 2043.8 mg
- Vitamín A 2043.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká. 
- 
                                2Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka. 
- 
                                3Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu. 
- 
                                4Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. 
- 
                                5Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru. 
- 
                                6Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme. 
- 
                                7Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        