Fusilli s chobotničkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 22 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 657.8 mg
- Vláknina 9290 mg
- Vitamín A 9290 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme. 
- 
                                2Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno. 
- 
                                3Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou. 
- 
                                4Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. 
- 
                                5Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku. 
- 
                                6Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami. 
- 
                                7Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        