Nudle s omáčkou z gorgonzoly a s chřestem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 103.1 mg
- Draslík 228.2 mg
- Vláknina 9314.8 mg
- Vitamín A 9314.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z chřestu použijeme špičky. Rozložíme je rovnoměrně do zapékací misky, zakapeme olejem, posypeme solí a pepřem. V misce chřest obrátíme, abychom ho celý obalili v oleji a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme asi 12 minut, až je chřest lehce nahnědlý a měkký. 
- 
                                2Připravíme si gorgonzolu, rozdrobíme ji do misky se smetanou a ochutíme pepřem a solí. 
- 
                                3V osolené vodě uvaříme na skus těstoviny, scedíme je a vsypeme do mísy. Těstoviny poklademe chřestem a přelijeme sýrovou omáčkou. Směs s těstovinami rychle promícháme, aby se sýr dobře roztavil. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        