Zeleninové lasagne se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 138 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 488.6 mg
- Vláknina 9722.3 mg
- Vitamín A 9722.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Na 3 lžících másla podusíme rajčata, mrkev, cuketu a hrášek asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme 15 minut. 
- 
                                3Potom do zeleniny vmícháme 200 g zakysané smetany. 
- 
                                4Do zapékací mísy vrstvíme střídavě zeleninu a lasagne. Potřeme zbylou smetanou, posypeme nastouhaným sýrem. 
- 
                                5Pokrm zapékáme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        