Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 57 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 193.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou. 
- 
                                2Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto. 
- 
                                3Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut. 
- 
                                4Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo. 
- 
                                5Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        