Penne s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 756 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 234.8 mg
 - Draslík 458 mg
 - Vláknina 8462.5 mg
 - Vitamín A 8462.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Důkladně je procedíme a dáme stranou.
 - 
                                2
Rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nakrájený fenykl a cibuli a smažíme 3-5 minut, až vše změkne, ale nezbarví se. Dáme stranou.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně zaléváme mlékem. Vaříme a průběžně promícháváme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Do omáčky zamícháme těstoviny, směs fenyklu a cibule, tuňáka, vařená nakrájená vejce a strouhaný čedar. Opepříme a osolíme podle chuti a směs vlijeme do mělké zapékací mísy.
 - 
                                5
Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Posypeme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.