Těstoviny se sýrem a piniovými oříšky
Suroviny
- 4 g Máslo čerstvé
 - 120 g Sýr Ricotta
 - 160 g Zakysaná smetana
 - 80 g Celer řapíkatý
 - 16 g Tymián čerstvý
 - 250 g Těstoviny Fettuccine
 - 150 g Kuřecí krk
 - 180 g Kuřecí křídla
 - 100 g Mandle
 - 0.8 ks Bobkový list
 - 0.8 ks Cibule
 - 0.8 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 0.4 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 1.6 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 108.9 mg
 - Draslík 543 mg
 - Vláknina 14541.5 mg
 - Vitamín A 14541.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce s osolenou vodou dáme vařit těstoviny do měkka. Po 8 minutách je scedíme a vložíme zpět do hrnce. Přídáme máslo, část nadrobno nakrájené petrželky a pořádně promícháme. Do misky nasypeme nastrouhanou ricottu, namleté mandle a zakysanou smetanu, důkladně vše smícháme. Pak postupně přimícháváme olej a 125 ml teplého kuřecího vyvaru. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a opět důkladně zamícháme. Nakonec smícháme omáčku s těstovinami a servírujeme. Na talíři ještě porce posypeme piniovými oříšky a zbylou petrželkou.
 - 
                                2
Kuřecí vývar:
 - 
                                3
Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a vše necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Zbylý vývar lze zamrazit pro jiné použití.