Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně
Suroviny
- 500 g Jehněčí hřbet
 - 100 g Čočka červená
 - 350 g Tagliatelle
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.26 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 159.9 mg
 - Draslík 584.7 mg
 - Vláknina 7979.3 mg
 - Vitamín A 7979.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.
 - 
                                3
Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.
 - 
                                4
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
 - 
                                5
Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.
 - 
                                6
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.