Tagliatelle s hovězími plátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 7 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 59.7 mg
- Draslík 122 mg
- Vláknina 6271.5 mg
- Vitamín A 6271.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme tenké proužky se stejným průměrem. Rukolu opláchneme, vytřepeme, necháme oschnout a nasekáme nahrubo. 
- 
                                2Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle na skus dle návodu na obalu. 
- 
                                3Mezitím rozpálíme pánev s olivovým olejem a 3-4 minuty opékáme proužky masa při vysoké teplotě, občas zamícháme. Přidáme rukolu a zalijeme bílým vínem. Směs mícháme asi 2 minuty, dokud nedojde k zavadnutí lístků. 
- 
                                4Sundáme z plotýnky, dle chuti přidáme do masové směsi sůl a pepř, zalijeme zakysanou smetanou s citrónovou štávou. 
- 
                                5Nezapomeneme včas slít těstoviny pře síto, necháme krátce vykapat a smícháme s masovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        